Beweeggroepen

    Belangrijk nieuws voor onze beweeggroepen


  • Fundance wordt wegens omstandigheden tijdelijk gestopt tot halverwege 2021.
  • Vanwege de aanhoudende corona maatregelen kunnen onze beweegactiviteiten voorlopig nog niet door gaan. Dit is natuurlijk heel erg jammer, want we weten hoe belangrijk bewegen is! Houd voor meer informatie onze website goed in de gaten. We houden je, zo goed als mogelijk is, op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.Als je één van de vele reumatische aandoeningen hebt is het vaak niet mogelijk om goed deel te kunnen nemen aan het bewegen/sporten bij een reguliere sportschool -of vereniging. Voor reumapatiënten is het echter wel heel erg belangrijk om te blijven bewegen, want goed blijven bewegen zorgt voor een betere algemene conditie en voor minder pijn en stijfheid. Daarom biedt Vereniging ReumaActief de Peel de mogelijkheid voor reumapatiënten om aangepast te bewegen. Al onze beweeggroepen zijn aangepast voor mensen met reuma en er wordt vooral heel goed gekeken naar ieders mogelijkheden.

Sinds 2018 worden alle geschoolde en gediplomeerde instructeurs bijgeschoold in hoe om te gaan met reumapatiënten. Dit wordt de-verlengde-arm-constructie genoemd. Deze scholing wordt gegeven door een fysiotherapeut van Fysio-praktijk Leonardus te Helmond en wordt 1x per jaar herhaald. De verlengde-arm-constructie is een eis die opgelegd is aan alle reumapatiënten verenigingen in Nederland, door Reuma Nederland in samenspraak met de zorgverzekeringen.

Heb je nog vragen over onze beweeggroepen, of wil je je graag aanmelden voor een proefles, klik dan op de beweeggroep naar keuze. Je kunt je daar aanmelden via de aanmeldbutton (hiervoor moet je wel lid zijn)

Natuurlijk kun je voor vragen of aanmelden ook terecht bij onze beweegcoördinator Astrid van de Ven:
Tel: 06 29 53 33 88
E-mail: cbg@ReumadePeel.nl .Wil je je liever niet digitaal aanmelden, dan kun je ook nog steeds het onderstaande formulier gebruiken door dit te downloaden.
Dit formulier printen en opsturen naar: Vereniging ReumaActief de Peel, Antwoordnummer 549, 5700VB Helmond (geen postzegel nodig). Je kunt het ook scannen en opsturen naar info@reumadepeel.nl .Direct (online) aanmelden

Je kunt je direct aanmelden via de daar aanwezige aanmeldbutton hieronder. Ben je nog geen lid dan kan je eerst een proefles volgen om te zien of het je bevalt. Je kunt in de onderstaande inschrijfformulieren kiezen voor een proefles voor niet leden.