Jongeren


Nieuws speciaal voor jongeren

Als jongeren de diagnose reuma krijgen, staat ineens hun hele leven op zijn kop. Wat nu? Hoe moet het nu met werk en/of opleiding? Vaak voelen ze zich niet begrepen en kunnen ze ineens niet meer volledig meedoen met leetijdgenoten. Dit is allemaal heel erg lastig!

Vereniging ReumaActief de Peel heeft een jongerencoöridinator waar je altijd met al je vragen terecht kunt. Daarnaast ontmoet je zeker ook jongeren en lotgenoten bij de geplande activiteiten en kun je je ervaringen uit wisselen.

Heb je vragen, ideeƫn, suggesties of anders... laat het zeker weten.

Hieronder zie je een overzicht van eerdere activiteiten en het Reumanieuws. Ben je benieuwd naar onze facebookpagina of heb je interesse in onze activiteiten, klik dan hieronder op de buttons.

Wil je graag lid worden, meld je dan hier aan.

Voor meer informatie kun je terecht bij onze jongerencoƶrdinator .
Vind hier oude items (archief)


Sparkel

Uiteraard zijn er ook veel jongeren die een vorm van reuma hebben. En dat is vaak heel erg lastig. Maar hoe moet je daar nu mee omgaan? Jongeren van Project Sparkel hebben voor ons onderstaand filmpje gemaakt, wat heel goed aan geeft waar jongeren met een chronische aandoening tegenaan kunnen lopen. Project Sparkel is een initiatief van Nationale vereniging ReumaZorg Nederland. Meer hierover kunt u lezen op https://projectsparkel.nl/

Aan deze film werkten mee:
Terence Baier (maker film)
Kaya van den Dikkenberg (maker film)
Luuk van de Ven (maker film)
Jop Vermeulen (maker film)
Charlotte Driessen - Creative Film Producer en Project Begeleider Sparkel
Frans Mouws - Festival Directeur DOCfeed en Project Leider Sparkel