Mijn eerste beleving van een kookworkshop.
Met 9 personen, 7 dames en 2 heren, namen we deel aan een kookworkshop. Deze werd gegeven door de spontane, professionele Desiree Crooijmans van kookcreatie in `t Patronaat te Helmond.
Ik had er echt zin in.
Koken is een hobby van mij en een fijn avondje uit en ook nog iets kunnen leren, is toppie!
Om 17:30 uur reed de taxi bij mij voor ( onze Jos) en reden we naar Helmond.
De tafel stond al prachtig gedekt voor ons. We kregen een lekker aperitiefje van Cava of een alcoholvrije sinaasappel cocktail, vers gebakken brood met smeersel en ..... lees meer
Mijn eerste beleving van een kookworkshop.
Met 9 personen, 7 dames en 2 heren, namen we deel aan een kookworkshop. Deze werd gegeven door de spontane, professionele Desiree Crooijmans van kookcreatie in `t Patronaat te Helmond.
Ik had er echt zin in.
Koken is een hobby van mij en een fijn avondje uit en ook nog iets kunnen leren, is toppie!
Om 17:30 uur reed de taxi bij mij voor ( onze Jos) en reden we naar Helmond.
De tafel stond al prachtig gedekt voor ons. We kregen een lekker aperitiefje van Cava of een alcoholvrije sinaasappel cocktail, vers gebakken brood met smeersel en dipper.
En na een rondje kennis maken kregen we eerst uitleg hoe de workshop in zijn werk ging. Het menu werd uitgedeeld en samen overlegden we wie wat ging maken.
We waren met 9 personen en deelden ons in 3 groepjes van 3.
Groepje 1 om het voorgerecht te maken. Groepje 2 voor het hoofdgerecht en groepje 3 voor het nagerecht.
Alles stond al klaar in de mooie, functionele keuken om aan de slag te gaan.
We kregen duidelijke uitleg van Desiree wat de bedoeling was en onder het genot van een glaasje wijn, water, bier en veel gekletst en gelach gingen we met het voorgerecht aan de slag.
Dit was de beurt voor Sjan, Gerrie en Henriëtte. Vol enthousiasme gingen we aan de slag. We maakten een heerlijke tompouce van geitenkaas crème met rode uien compote en frisse appel julienne. De opmaak was onze eigen creatie van een tompouce :-)
Jos ,Christa en Eva-Maria zorgden voor het hoofdgerecht. Een heerlijke lente risotto met venkel, limoen en visfilet. Met een mooie opmaak van het bord hebben we er lekker van gesmuld.
Bea, Carla en Kees hadden de afsluiter, een heerlijk, smaakvol dessert. Limoncello tiramisu met sinaasappel en geroosterde amandelen topping. Super lekker. Degene die er niet bij waren, niet konden, kunnen het zien op papier.
Onze buikjes waren goed gevuld.
Het was een gezellige, smaakvolle avond. Desiree bedankt daarvoor en tuurlijk ook de andere leden en introducees die er waren. Vooral Bea voor het organiseren van deze activiteit.
Henriëtte van Wilderen